Konfirmation i Grønland er en mindst ligeså stor begivenhed som i Danmark og der rejses gerne langt (syd til nord og vest til øst) for at deltage i en konfirmation. Også aviserne i Grønlad bringer mange billeder og historier om de glade konfirmander.
Sådan foregår en konfirmation i Grønland
I Grønland bliver man, som i Danmark, konfirmeret når man er ca. 14 år. Konfirmation i Grønland afholdes også om søndagen hvor der i kirken siges ”ja” til at man tror på god (dvs. man bekræfter sin tro).
Efter kirken holdes der kaffemik (åbent hus) hos konfirmanderne og om aftenen holdes der typisk fest for indbudte gæster i et festlokale.
Om mandagen er de så småt begyndt at holde Blå Mandag i Nuuk. Men ellers er traditionen andre steder i Grønland at konfirmanderne mødes efter deres fest og lejer nogle taxaer som de køres rundt i. Folk hepper og hujer af konfirmanderne og konfirmanderne leger ”gemmeleg” med de andre taxaer. ”Taxa-gemmelegen” kan vare helt til om morgenen. Alle konfirmanderne splejser om turen i taxaerne.
I Sisimiut er det lidt anderledes, da de stadig gør som i gamle dage. Her bliver man konfirmeret om lørdagen kl.17.00, hvor man læser det der skal læses i bibelen – det tager ca. en time.
Tøjet
I Grønland bliver man traditionelt konfirmeret i den grønlandske nationaldragt – men der er også nogen der konfirmeres i fx hvide kjoler a la dem i Danmark. Ikke to grønlandske nationaldragter er ikke ens, da de syes efter familieopskrifter, der går i arv, og det er kun få mennesker der kan lave grønlandske nationaldragter. Nationaldragterne laves af skind og så bruges der typisk over 5.000 farveperler til dragten. Så en konfirmation i Grønland er mindst ligeså tidskrævende som en konfirmation i Danmark.