Skal man være døbt for at blive konfirmeret?
Ja, man skal være døbt for at blive konfirmeret. Det er altid muligt at blive døbt, som regel foregår en dåb i forbindelse med en almindelig søndagsgudstjeneste.
Hvor gammel skal man være for at blive konfirmeret?
Som regel bliver de fleste konfirmeret når de er på 7. klassetrin. Dvs. de fleste er mellem 13-15 år, afhængig af hvornår de startede i skolen.
Hvor lang tid tager konfirmationsforberedelserne?
Konfirmationsforberedelsen skal omfatte minimum 48 (og helst 56) lektioner/timer. Forberedelserne til konfirmationen starter i efteråret og fortsætter helt op til konfirmationsgudstjenesten i foråret.
Kilde: Kirkeministeriet (www.km.dk).
Hvad skal man gøre for at blive konfirmeret?
For at kunne blive konfirmeret skal man deltage i konfirmationsforberedelsen.
Hvem står for konfirmationsforberedelsen?
Konfirmationsforberedelsen foregår enten ved sognepræsten eller ved en anden præst. Hvis det er ved en anden præst, er det typisk fordi man ikke går i skole samme sted som man skal konfirmeres.
Hvad laver man egentlig til konfirmationsforberedelsen?
Til konfirmationsforberedelsen hos præsten, er det typisk at man beder, snakker om livets store spørgsmål og synger salmer.
Hvornår blev konfirmationen indført i Danmark?
I Danmark blev konfirmationen indført i 1736.
Hvad betyder “Konfirmation”?
Konfirmation betyder bekræftelse.
Skal man være døbt for at gå til konfirmationsforberedelse?
Nej, man behøver ikke være døbt for at gå til konfirmationsforberedelse. Dvs. man kan godt starte på konfirmationsforberedelsen, bare man så bliver døbt før selve konfirmationen.
Skal man være medlem af Folkekirken for at blive konfirmeret?
Ja, man skal være medlem af Folkekirken for at konfirmeret. Men det er heller ikke noget problem, da man også skal være medlem af Folkekirken for at blive døbt – og dåben er en forudsætning for at kunne blive konfirmeret. Så derved hænger det hele sammen 🙂
Hvem holder taler til konfirmationen?
Ifølge traditionerne, så holder far eller mor (eller begge) en tale til konfirmanden. Desuden byder traditionen at den ældste gudfader eller gudmoder også holder en tale. Typisk er der også andre fra familien eller venner der holder en tale til konfirmanden. Det er også velset at konfirmanden holder en takketale (eller skriver en takkesang) hvor konfirmanden takker gæsterne for at de kom til festen og for gaverne.